Luxe vakantie villa huren op Bali – villa Pandu
English
Nederlands
Deutsch
french
 
Praktisch
Previous Page
Next Page

Reizen

Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die u vanuit vele Europese steden naar Denpasar in Bali vliegen. Singapore airlines, Quatar Airlines, China Airlines, KLM enz. U reist vanaf Amsterdam in ongeveer 16 uur naar Bali. U kunt de transfer vanaf het vliegveld van te voren regelen, zodat de chauffeur u opwacht en u naar villa Pandu in Brong Bong brengt.

Paspoort en visum

Voor het reizen naar Indonesie heeft u een paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is. Er moet nog minimaal 1 lege bladzijde in staan.
Sinds juni 2015 is er geen visum meer vereist voor o.a. Nederland en Belgie. (tenzij men langer dan 30 dagen in Indonesie verblijft)

Indien nodig wordt het visum bij aankomst op het vliegveld verstrekt en kost 35,00 USD. *(voor een verblijf tot 30 dagen). U kunt betalen met USD of Euro’s. Aangeraden wordt het geld passend bij de hand te hebben, wisselgeld wordt gegeven in Indonesische Rupia.

Voor eventuele verdere informatie: Indonesische Ambassade, Tobias Asserlaan 8, 2517 KC Den Haag, 070-3108100.
De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 13 uur.
Check voor een up-to-date verhaal de site van de ambassade: http://www.indonesia.nl.

Geld en pinnen

In Indonesie hanteert men de munteenheid Indonesische Rupia (IDRP) De koers kunt u opvragen bij elke indonesische bank of geldwisselaar. Uiteraard is de koers afhankelijk van het moment. U kunt rekenen op 1 Euro = 16.000 Rupia. U kunt op het vliegveld geld wisselen maar u kunt ook in alle grotere plaatsen pinnen. Het is altijd aan te raden om wat kleingeld mee te nemen voor kleine uitgaven en fooien. Buiten de grote steden worden creditcards niet veel geaccepteerd.

Vervoer

Als u als toerist op Bali verblijft, zult u hoofdzakelijk met Prive vervoer reizen. U kunt ook gemakkelijk gebruik maken van de kleine, lokale busjes, de bemo’s. Ook zijn er busverbindingen over de langere afstanden en vele taxi’s. Als u zelf een scooter of auto wilt huren dient u te letten op de gevraagde vergunningen. Voor de huur van een auto heeft u een internationaal rijbewijs nodig die u voor ongeveer €16 bij de ANWB kunt halen. Let u wel op! Het verkeer op Bali rijdt links en door de drukte en slechte wegbewijzering is het opletten geblazen.

Praktisch

Tijdverschil: Gedurende de Nederlandse zomertijd is het 6 uur later, in de wintertijd is het 7 uur later dan in Nederland.


Afdingen


Het is gebruikelijk om in de winkel maar ook op de markt het spel aan te gaan met loven en bieden. Bepaal voor u afdingt wel wat iets u waard is

Taal

Op Bali wordt Bahasa Indonesia gesproken, de officiële voertaal. Veel Indonesiërs spreken Engels, zeker in de toeristische gebieden.

Voedsel en hygiëne


Wie is niet bekend met de Indonesische keuken. Overal zult u rijsttafels, Nasi Goreng en Sate vinden. Pas op, het eten kan hier pittiger zijn dan u gewend bent. Het water uit de kraan is niet drinkbaar. Drink alleen plastic flessen met een verzegelde dop. Spoel fruit ook even af met dit schone water voordat u het eet.

Gezondheid

Bali is een tropisch land en daarom loopt u meer risico om ziek te worden dan thuis. Een tropisch klimaat vormt met zijn vochtige warmte een goede voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Hoewel het risico op ziekten niet moet worden overdreven en zeker niet het reisplezier in de weg moet staan, is het aan te raden om u goed voor te bereiden en ook ter plekke bewust om te gaan met gezondheidsrisico’s.
Inentingen die worden aanbevolen voor Bali : Vaccinatie’s tegen DTP en hepatites A. Bij een verblijf langer dan 2 weken wordt inenting tegen buiktyfus aangeraden.

Klimaat en vakantie Bali

Bali kent een tropisch klimaat. De temperatuur schommelt altijd zo rond de 30 graden. De droge tijd begint in maart en loopt door tot oktober/november. Ook gedurende de moesson tussen oktober/november en maart is het over het algemeen goed toeven op Bali. In deze periode is het wat rustiger dan in het hoogseizoen. De regentijd is in tegenstelling tot andere tropenlanden heel gematigd. Dit komt omdat de regentijd over een lange periode is uitgespreid, maar ook omdat Bali een relatief klein eiland is waar onder invloed van de zee de lucht snel weer opentrekt. Er zijn over het algemeen veel dagen waarop het niet regent. Houd rekening met het feit dat u snel kunt verbranden. Bedek het hoofd, drink regelmatig water tegen het uitdrogen en loop voornamelijk in de schaduw.
(c) Villa Pandu Noord Bali, alle rechten voorbehouden

luxe vakantie villa huren op Bali - villa Pandu