Luxe vakantie villa huren op Bali – villa Pandu
English
Nederlands
Deutsch
french
 
Omgeving
Previous Page
Next Page

Brong Bong, Indonesie.

Villa Pandu staat in Brong Bong, een klein Balinees dorp gelegen nabij Seririt. De villa ligt aan de prachtige, nog rustige, noordkust van Bali. Dit gebied kenmerkt zich door de mooie baaien en veel natuurschoon.Villa Pandu ligt op ongeveer 2 ½ uur rijden van het vliegveld van Denpasar. Vanuit de villa heeft u alle mogelijkheden om bezienswaardigheden in de buurt te gaan bekijken, maar ook uitstapjes te maken naar de vele mooie andere locaties op het eiland. Niet ver van de villa ligt het eiland Menjangan, wat bekend staat als een van de mooiste duik- en snorkelplaatsen in de wereld.

Korte samenvatting van bezienswaardigheden in de omgeving:.

Amed
In Amed lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In dit authentieke vissersdorp kunt u elke ochtend en avond meebeleven hoe de vissers vertrekken en terugkeren. Dit alles is omgeven door de prachtige rijstvelden..


Candi Dasa

Candi Dasa is een klein toeristenplaatsje met een aantal winkels en goede bars en restaurants.

Dit, aan de oostkust gelegen dorp, biedt uitstekende snorkelmogelijkheden vanaf de nabijgelegen stranden met de mooie helblauwe zee.


Klungkung (Semarapura
)
Als Nederlandse toerist is het beslist de moeite waard om hier een kijkje te nemen bij de Klungkung Taman Gili. Dit restant van het Koninklijke paleis, dat dateert uit het begin van de 18e eeuw, werd verwoest tijdens de Nederlandse verovering in 1908.

Sanur
Als alternatief voor het drukke Kuta, kunt u Sanur bezoeken. Het is hier rustiger maar ook iets duurder. Natuurlijk zijn er genoeg voordelige eethuisjes naast de duurdere sterren hotels. Ook zijn er ruim voldoende winkels om gezellig in te struinen.

Tulamben
Net onder Kubu vindt u het dorpje Tulamben. Dit gebied ligt aan de oostzijde van Bali. Vanwege de grote doorstroming tussen de grote- en de Indische Oceaan wordt veel planktonrijk water aangevoerd. Dit resulteert in grote kleurcontrasten van harde en zachte koralen, vele vissen en ander zeeleven.

De berg Gunung Agung
Deze berg ligt in het oostelijk deel van Bali. De top ligt ten noordoosten van de tempel Pura Besakih. Met een paar kleine vulkanen aan de zuidoostkant ligt de top van de berg op 3142 meter.

Tot op een hoogte van 1000 meter wordt er landbouw bedreven op de lagere hellingen van de berg. Gescheiden door een kleine vallei, ligt de naastgelegen vulkaan Gunung Batur. Door de bevolking wordt deze Agung gezien als ‘navel van de wereld’, het religieuze en geografische centrum van de wereld.

Gunung Agung

Beklimming
Van juli t/m oktober is de beste periode om de Agung te beklimmen. Het huren van een gids is heel verstandig want en beklimming is zwaar, lang en niet ongevaarlijk. De Agung is vanuit 3 zijden te beklimmen. De route vanuit het westen wordt het meest genomen vanwege het beginpunt Pura Besakih. ’s Ochtends is de beste tijd om de berg te beklimmen. Met een heldere lucht kan de beklimmer genieten van het uitzicht. Als het helder weer is, is de top van de Gunung Rinjani te zien op het eiland Lombok.

Tempels op Bali
In de Balinese cultuur neemt de religie een centrale plaats in. In elk dorp vind je er tenminste een. Er zijn veel verschillende tempels zoals: heilige tempels, beroepstempels en familietempels en nog veel meer. Op Bali is het hindoeïsme de dominerende religie. Er zijn tempels die duizend jaar terug gaan. Naarmate de eeuwen zijn verstreken zijn er vele tempels bijgebouwd en ook nu komen er nog tempels bij.

Tanah Lot temple
Pura Besakih temple
Tirta Empul Temple
Taman Ayun temple

Pura Besakih
Deze tempel is de allerbelangrijkste op Bali, gebouwd op de helling van de berg Gunung Agung. Als toerist mag je tempel helaas niet betreden, maar wandelend over het terrein zul je toch genoeg zien. Tegen betaling staan er altijd mensen die je willen rondleiden. Dit is zeker niet verplicht maar mocht u dat willen, probeer een betrouwbaar persoon te nemen.

Pura Tana Lot
Op een rotsachtig eilandje staat de waarschijnlijk meest gefotografeerde tempel van Bali. Een prachtig plaatje, zeker bij zonsondergang.

Taman Ayun tempel
Deze tempel vindt u in Mengwi. Het is een Koninklijke tempel van de keizer van Mengwi. In 1634 is de tempel ingezegend. De naam Ahyun komt van het woord Hyun. Dit betekent dat de tempel is gebouwd in een tuin omringd door water. Op het tempelplein vindt u de Meru torens. Al deze torens stellen bergen voor, plekken waar de goden verblijven.

Pura Tirta Empul tempel
Deze tempel ligt in Tampak Sering. De naam betekent “kristal heldere stroom”. Het water uit deze heilige bron wordt gebruikt als heilig water voor religieuze ceremonieën. De Balinezen gaan hier elk jaar heen om zich hier te wassen. De Tirta Empul wordt gezien als een van de zes belangrijkste tempels.

Pura Ulun Danau Bratan
De tempel is gebouwd in het meer van Bratan, op een klein schiereiland. Dit meer ligt in de vulkaan Ganung Catur. In deze tempel is samen met Pura Ulun Danau Batur, de belangrijkste irrigatietempel van Balii.

Bezienswaardige plaatsen op Bali.

Denpasar
De grootste stad van Bali, met de regeringsadministratie en het centrum van de handel. In Jalan Gajah Mada vindt u alle winkels, banken etc. Ook is het stedelijk museum een bezoek waard.

Jimbaran
Een voormalig vissersdorp dat nu uitgegroeid is tot een centrum van luxe hotels. Het strand met ruim 6 kilometer met palmbomen is misschien wel het mooiste strand van Bali. U kunt hier heerlijk uit eten gaan, in een romantische setting en vergeet in de vroege ochtend de vismarkt niet!

Kuta
Zeer geliefd bij het jongere publiek vanwege zijn vele winkels, bars en discotheken. Het brede strand is met zijn hoge golven zeer geschikt voor surfers. De golven breken hier op zand en niet op riffen, iets wat deze plek bijzonder maakt. In Kuta vindt u naast goede hotels ook alternatieve kleine accomodaties.

LovinaLovina is een rustige plek aan de noordkust van Bali. De zee is kalm en op het strand met zijn zwarte zand kunt u genieten van de vele vissersbootjes. Vroeg in de ochtend kunt u met een boot naar de dolfijnen varen vergezeld door een prachtige zonsopkomst. Ook in Lovina vindt u talrijke restaurantjes en bars.

Ubud
Ubud ligt in het centrum van Bali en staat bekend als zijnde het kunstenaarsdorp. Hier vindt u allerlei houtsnijwerk, sarongs en heel veel andere souvenirs. Op de weg ernaartoe komt u langs dorpen die elk een andere specialiteit hebben. Steenhouwen, schilderijen, houtsnijkunst en sieraden. Ook vindt u in Ubud het Monkey Forest.(c) Villa Pandu Noord Bali, alle rechten voorbehouden

luxe vakantie villa huren op Bali - villa Pandu